Arş. Gör. Fatih İkiz

2011 yılında Trakya Üunnamedniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık anabilim dalından mezun oldu. Çeşitli çeviri bürolarında ve şirketlerde çevirmen olarak görev yaptıktan sonra, bir buçuk yıl kadar İngilizce okutmanı olarak çalıştı. 2013 yılında Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında Ordu Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Mütercim Tercümanlık anabilim dalına Araştırma Görevlisi olarak atandı. 2015 yılında 35. madde kapsamında İstanbul Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık anabilim dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Halen aynı anabilim dalında yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. İlgi alanları arasında çeviri çocuk edebiyatı, çocuk edebiyatı, yazın çevirisi, çeviri ve ideoloji gibi alanlar bulunmaktadır.

05/08/2015