Arş. Gör. Dr. Esra Özkaya

Esra Özkaya, 2005 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık lisans programı ve Reklamcılık-Pazarlama yandal programından mezun olarak 2006 yılında İstanbul Üniversitesi Çeviribilim Yüksek Lisans Programı’na girmiştir. Prof. Dr. Alev Bulut’un danışmanlığında “Türkiye’de Sözlü Çeviri Etkinliğinin Avrupa Birliği Bağlamında Kurumsallaşma Süreci” başlıklı bir yüksek lisans tezi yazan Özkaya 2008 yılında Manchester Üniversitesi’nde düzenlenen Translation Research Summer School 2008’e katılmıştır.

2009 yılında Çeviribilim Anabilim Dalı’nda Çeviri doktora programına başlayan Özkaya 2011 yılında Katholieke Universiteit Leuven’de düzenlenen CETRA 2011 Research Summer School’a katılmıştır. Prof. Dr. Alev Bulut’un tez danışmanlığında “Konferans Çevirmenliğinde Normlar Işığında Tarafsızlık Kavramı” başlıklı doktora tezini 2015 yılı Şubat ayında tamamlamıştır.

Çeviri Derneği Yönetim Kurulu’nda görev yapan Özkaya'nın akademik ilgileri arasında sözlü çeviri araştırmaları, konferans çevirmenliği, Avrupa Birliği, ideoloji, çeviri normları ve sözlü çeviri kuramları yer almaktadır.

11/12/2012