Prof. Dr. Mine Yazıcı (Anabilim Dalı Başkanı)

images-0011956 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 1978 yılında İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. 1978’den 1999 yılına kadar İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünde İngilizce Okutmanı olarak başta İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi hazırlık sınıflarının İngilizce Tıp eğitimiyle ilgili derslerinin programlarının kuruluş aşaması ve sınavlarının hazırlanmasında görev aldı. Bunun yanı sıra elektronik, işletme, hukuk gibi çeşitli fakültelerin özel amaçlı dil eğitimi bölümlerinde özel amaca yönelik dil ve çeviri dersleri yanı sıra bu bölümlerin sınavlarının hazırlanmasında yoğun olarak görev aldı. Ayrıca üniversitemiz akademik personeline bir süre alanlarında İngilizce çeviri dersleri verdi. Üniversitemizin görevlendirmesi ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi çalışanlarının İngilizce derslerine girdi. 1996 yılında Edebiyat Fakültesi Almanca Çeviri bölümünde ikinci dil eğitimi derslerinde görev aldı. 1998’de kısa bir süre İstanbul Üniversitesi kütüphanesinde bilimsel dergilerdeki makalelerin özlerini çevirdi. 1999’da İngilizce Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalında okutman olarak İngilizce Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalını kuran Doç. Dr. Ayşe Nihal Akbulut başkanlığında göreve başladı. 1999’dan bu yana İstanbul Edebiyat Fakültesi Çeviribilim Bölümünde görevini sürdürmektedir. O yıldan başlayarak Çeviribilim Kuramı, Araştırma Yöntemleri, Dil İncelemeleri gibi alanlarda hem lisans hem de yüksek lisans ve doktora düzeylerinde ders vererek bu alandaki bilgi birikimini çevirmen ve araştırmacı adaylarıyla paylaşma olanağını buldu. 2003'te Doktor, 2005'te Yardımcı Doçent, 2006'da Doçent unvanlarını aldı. Bu süre içerisinde çeşitli yayınlarıyla ve katıldığı ulusal ve uluslararası konferanslar ile kolokyumlarda sunduğu bildiriler ve görev aldığı etkinliklerle ülkemizde çeviribilim alanının tanınmasına katkıda bulundu. Halihazırda Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Not: Güncel bilgi için ayrıca bakınız: http://aves.istanbul.edu.tr/SorguKimlikBilgileri.aspx?Sorgu=659

07/12/2012