Yard. Doç. Dr. Sinem Canım-Alkan

2005 yılında akademik kadromuza araştırma görevlisi olarak katılan Sinem Canım Alkan, lisans eğitimini 2005 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı’nda tamamladı. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi’nden İngilizce Öğretmenliği alanında Pedagojik Formasyon Sertifikası aldı. 2008 yılında İstsicanimalkananbul Üniversitesi Çeviribilim Yüksek Lisans Programı’ndan “Türkiye’de Çeviri Bürolarında Web Sitesi Yerelleştirmeleri ve Bu Süreçte Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı” başlıklı yüksek lisans teziyle mezun oldu. Yüksek lisans eğitimine devam ederken Ekim-Aralık 2007’de Erasmus Programı kapsamında 3 ay süreyle Yunanistan’ın Korfu Adası’ndaki İyonya Üniversitesi’nde araştırma yaptı. 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Çeviribilim Doktora programına başlayan Sinem Canım-Alkan, Eylül 2010-Mart 2011 döneminde Yüksek Öğrenim Kurulu’ndan doktora araştırma bursu alarak State University of New York (SUNY) Binghamton’da misafir araştırmacı olarak görev yaptı. 2014'te “Web Sitesi Yerelleştirmelerinde Bir Eyleyen Olarak Çevirmenin Konumu: Türkiye Örneği” başlıklı doktora tezini vererek doktor unvanını aldı. Araştırma alanları arasında yerelleştirme, çeviri teknolojisi, çeviri işletmeciliği ve çeviri kuramı yer almaktadır.
06/12/2012