Dilbilim

1976’dan beri İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi süreli yayınlarından olan Dilbilim dergisi, 2004 yılında, 12. sayıdan başlayarak İstanbul Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Fransız Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nın yayın organı olarak yeniden hakemli dergi sıfatıyla yayın hayatını sürdürmektedir. Paris’te Milli Kütüphane (Bibliothèque Nationale) ve önemli üniversitelerin kitaplıklarında kayıtlı bulunan derginin Yayın Kurulu, Prof. Dr. Nedret Öztokat, Prof. Dr. Mahmut Karakuş, Prof. Dr. Emel Ergun, Prof. Dr. Arzu Kunt ve Prof. Dr. Nurcan Delen Karaağaç’tan oluşmaktadır. Hakemli dergi olma özelliğiyle düzenli olarak yılda iki sayı yayımlanan dergimiz, ASOS’ta taranmaktadır. Dergide dilbilim, göstergebilim, yazınbilim, eleştiri kuramları ve disiplinlerarası okuma yöntemleri ışığında dil ve edebiyat incelemelerine yer verilmektedir. Dilbilim dergisine ulaşmak için tıklayınız.
11/12/2012