Logoi: Antikçağ Tartışmaları

Eski Yunan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Klasik Filoloji'nin temel yöntemsel yaklaşımlarının Antikçağ'a farklı bakış açılarından anlamak üzere nasıl kullanıldığını gündeme getirmeyi amaçlayan düzenli olarak yapılacak bir seminer dizisini düzenlemeye başlıyor. Güz ve Bahar yarıyıllarında üçer sefer düzenlenecek bu toplantılar farklı üniversitelerden konusunun uzmanı konuşmacılarıyla Antikçağ'ı enine boyunan tartışan bir ortam oluşturmayı hedefliyor. Oldukça kapsamlı anlam alanı (Sözler, Tartışmalar, Açıklamalar, Tanımlar, Hesaplamalar ve daha pek çok anlamı) hesaba katılarak koyulan Logoi başlığı bütün Eskiçağ Bilimleri'ni şemsiyesi altına almayı amaçlıyor. Seminerlerin Klasik Filoloji'nin çeşitli bilimsel araştırmalara katkısını daha görünür kılmasını umuyoruz. Logoi 1: 13 Ekim 2017 Cuma gerçekleşen Doç. Dr. Fatih Onur'un konuk olduğu Logoi buluşması için tıklayınız. Logoi 2: 17 Ekim 2017 Cuma gerçekleşen Prof. Dr. Manuel Knoll'un konuk olduğu Logoi buluşması için tıklayınız.
24/01/2013