1. SINIFLARA YÖNELİK ORYANTASYON ÇALIŞMASI YAPILDI

Oryantasyon kapsamında 1. Sınıflara yönelik olarak planlanan arazi çalışması 24 Eylül 2016 Cumartesi günü Şile’de gerçekleştirildi.

Arazi çalışmasına Prof. Dr. Barbaros Gönençgil, Doç. Dr. Hasan Özdemir ve Y. Doç. Dr. T. Ahmet Ertek ile birlikte Araş. Gör. Mustafa Kahraman, Araş. Gör. Adem Yulu, Araş. Gör. Zehranur Şerbetçi, Araş. Gör. Mehtap Bayrak ve Araş. Gör. Melike Sultan Karabulut katıldı. 1. Sınıflardan 80 öğrencinin katıldığı çalışma, sabah 08:30’da İstanbul Üniveristesi Fen Fakültesi kapısından 3 otobüs ile hareketle başlamıştır. Şile’ye ulaştıktan sonra İstavrit Tepe, Liman, Ağlayan Kaya ve Şile Resort Otel koylarında çalışılmıştır.

1.sınıfların arazi çalışmaları hakkında fikir edinmelerini amaçlayan bu oryantasyon çalışmasında, saha ile ilgili bilgiler katılan öğretim üyelerince öğrencilerle paylaşılmış, aynı zamanda saha gözleminin önemi ve dikkat edilmesi gereken hususlar öğrencilerimize anlatılmıştır. Dron uçurulması suretiyle elde edilen görüntüler ve dron ile yapılabilecek çalışmalar da öğrencilerle paylaşılmıştır.

26/09/2016