Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Barbaros Gönençgil, Uluslararası Coğrafya Birliği (IGU) Başkan Yardımcılığına seçildi.

1922 yılında kurulan Uluslararası Coğrafya Birliği Yönetim Kuruluna seçilen ilk Türk Coğrafyacısı olan Prof. Dr. Barbaros Gönençgil, aynı zamanda 2020 yılında böülümümüzün koordinasyonunda ve Üniversitemizin ev sahipliğinde yapılacak olan olan 34. Uluslararası Coğrafya Kongresinin de Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Uluslararası Coğrafya Kurumu (IGU), kuruluşundan bu yana dünya çapında tüm Coğrafya kurumlarının katılımı ile çalışma yürütüen bir üst kuruluş olarak görev yapmaktadır. IGU’nun bugün itibariyle 103 ülkeden üyesi bulunmaktadır. 21-25 Ağustos 2016 tarihleri arasında Çin’in başkenti Beijing (Pekin)’de yağılan 33. Uluslararası Coğrafya Kongresinde, IGU genel kurulunda yapılan oylama ile Başkan yardımcısı olarak seçilen Prof. Dr. Barbaros Gönençgil, bu sonucun Türk Coğrafyası adına bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Barbaros Gönençgil yaptığı açıklamada, “bu sonucun ülkemiz Coğrafya camiası için bir ilk olduğunu, bundan 4 yıl önce Köln’de yapılan 32. Uluslararası Coğrafya Kongresinde, katılan delegelerin oy birliği ile 2020 yılında yapılacak 34. Uluslararası Coğrafya Kongerinin Türkiye’ye, üniversitemize getirilmesini Türk Coğrafya Kurumu ile sağladıklarını, bundan sonraki süreçte ise hem kongre çalışmaları ile ve hem de Başkan Yardımcılığı ile Türkiye’de Coğrafya çalışmalarına yeni bir hız kazandıracaklarını” ifade etmiştir.

Bu seçim sonucunun dünya Coğrafya ailesinin Türkiye’ye olan güvenini de gösterdiğini belirten Gönençgil, bundan sonrasında bu güven için çalışacaklarını ve bu gelişmenin Türk Coğrafya camiasına olumlu katkılar yapmasını sağlayacaklarını belirtmiştir.

28/08/2016