Katıldığımız sempozyumlar

Suna-İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü (AKMED) tarafından 04-07.10.2009 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Genç Bilimciler Toplantısı I Anadolu Akdenizi Toplantısı’da Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili olarak iki bildiri sunulmuştur:  Dr. Işıl Rabia Işıklıkaya, Perge Mozaikleri: Macellum, Güney Hamam ve Güney Bazilika Portiği Mozaikleri Hakkında Öndeğerlendirmeler; Ar. Gör. Özgür Turak (M.A.), Pamphylia Bölgesinde Bulunan Girlandlı Lahitler. Bildiriler Sempozyum kapsamında yayına hazırlanmaktadır. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından 27-29.04.2010 tarihleri arasında Prof. Dr. Güven Arsebük onuruna düzenlenen 10. Arkeolojik Kazı ve Araştırmalar Toplantısı’nda  Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili dört bildiri sunulmuştur: Prof. Dr. Haluk Abbasoğlu, Perge Kazı ve Onarım Çalışmaları 2009 ; Ar. Gör Fatih Erhan, Perge Z Yapısı Definesi; Çisem Çağlayan (M.A.), Perge Antik Kentinde Suyun Kullanımı; Ar. Gör Özgür Turak (M.A.), Roma İmparatorluk Dönemi Pamphylia Lahitleri: Girlandlı Lahitler. 14-15.10.2010 tarihlerinde İstanbul Rezan Has Müzesi'nde düzenlenen I. Küçükasya Tarihi ve Epigrafyası Sempozyumu'nda Dr. Aşkım Özdizbay tarafından “Roma İmparatorluk Döneminde Provincia Lycia et Pamphylia’nın Kurulması ve Perge’den İki Yeni Yazıt” başlıklı bildiri sunuldu. Prof. Dr. İnci Delemen, 15 Kasım 2012 tarihinde Yunanistan'ın Selanik şehrinde düzenlenen Discovering Alexander's World. International Conference başlıklı kongrede "Alexander The Great at Perge in Pamphylia" konulu bir bildiri sunmuştur. Bildiri Yunanistan Kültür Bakanlığı 17. Ephorluk tarafından on-line yayımlanacaktır.
04/12/2012