Ar. Gör. Neslihan Demez

24 Eylül 1982 yılında Çankırı’da doğan Neslihan Demez, ilk ve orta öğrenimini Almanya’da tamamladıktan sonra, Ankara Anadolu Lisesi’ne kaydoldu. Lise eğitimini burada tamamlayan Demez 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı’nı kazandı. İstanbul Üniversitesi’nde Almanca Mütercim Tercümanlık ve Sosyoloji bölümlerine devam ederek, 2004 yılında bu bölümlerden mezun olan Demez, mezun olduğu tarihten itibaren teknik dokümantasyon ve teknik çeviri sektöründe uluslararası firmalara hizmet veren Reinisch Mühendislik Danışmanlık ve Dokümantasyon şirketinde 2005 yılının Aralık ayına dek teknik çevirmen olarak çalıştı. Aralık 2005 tarihinde Almanca Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başlayan ve halen bu görevini sürdüren Demez, 2007 yılında “Osmanlı İmparatorluğu’nda Yenilikler Dönemi ve Çeviri: Encümen-i Daniş Örneğinde Tanzimat Dönemi Çeviri Yaklaşımları” başlıklı tez çalışmasıyla yüksek lisans eğitimini tamamlayarak, doktora eğitimine başladı. “Türkiye’deki Çeviribilimin Gelişimi, Alımlanması ve Alanda Var Olan Paradigmanın Durumu” başlıklı tez çalışmasına devam eden Demez, Geçmişte Çeviri ve Çevirmenlik, Çeviri Amaçlı Metin Çözümlemesi, Sözlü Dil Edinci, Çeviride Araştırma Yöntemleri derslerini asiste etmekte ve İ.Ü. Çeviribilim Bölümü tarafından çıkarılan uluslararası hakemli derginin teknik ekibinde çalışmaktadır.
23/01/2013