Okutman Erkan Çotuk

19 Mart 1981 tarihinde İsviçre'nin Olten kasabasında doğan Erkan Çotuk, ilk ve orta öğrenimini İsviçre'de tamamladıktan sonra 1997 yılında İstanbul Bahçelievler Anadolu Lisesine kaydoldu. Bu okuldaki 3 yıllık eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümünü kazandı. Buradaki öğrenciliği sırasında İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kültür Merkezi bünyesinde İstanbul Üniversitesi öğrencilerine 4 dönem gönüllü olarak Almanca dersleri verdi. 2004 yılında mezun olduktan sonra Teknik Dokümantasyon ve Teknik Çeviri sektöründe uluslararası firmalara hizmet veren Reinisch Mühendislik Danışmanlık ve Dokümantasyon firmasında sırasıyla Teknik Çevirmen, Redaktör, Koordinatör ve Çeviri Projeleri Yöneticisi pozisyonlarında görev aldı. 2008 tarihinde Türk Hava Kuvvetlerinin 1’inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığında (Eskişehir) yedek subay rütbesiyle Almanca Mütercim olarak askerlik görevine başlayan Çotuk, burada havacılık ve teknik bakım ile ilgili çeviri faaliyetlerinde bulunmakla kalmayıp çeviri sürecini daha hızlı ve verimli kılacak projeler geliştirdi. Terhis olduktan sonra yazılım ve donanım yerelleştirmesi alanında faaliyet gösteren Locasis firmasında çalışmaya başladı. Çotuk çalıştığı süre zarfında işe yeni başlayanlara ve şirket çalışanlarına yönelik teknik çeviri, yerelleştirme, proje yönetimi,  çeviri araçları (Trados, Across, Transit, Passolo) konularının yanı sıra SAP çeviri programları alanında eğitimler hazırlayıp verdi. İş hayatının yoğun temposuna rağmen akademik alanda da eğitim vermeyi ihmal etmeyen Çotuk, 2006 yılında Avrupa Birliği Mesleki Eğitim (Leonardo da Vinci) Programı çerçevesinde Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Motor Bölümünün öğretim kadrosuna Teknik İletişim ve Bilgisayar Destekli Çeviri Araçları konularında  seminerler verdi. 2004 yılından bu yana İstanbul Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık Bölümünde uzman statüsüyle benzer konularda dersler veren Çotuk yine aynı bölümde okutman olarak görevine devam etmektedir.
24/01/2013