Export date: Fri Nov 24 5:25:07 2017 / +0000 GMT

Araştırma Deneyimleri – 8: “Mikro Ölçekte Araştırma Yapmak: Mahallem İstanbul”

Araştırma Deneyimleri – 8
22 Kasım 2017, Çarşamba Saat 17:00

“Mikro Ölçekte Araştırma Yapmak: Mahallem İstanbul”

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi bünyesinde düzenlenecek olan Araştırma Deneyimleri – 8 etkinliği ile devam ediyor.

Araştırma Deneyimleri'nin sekizincisine Prof. Dr. Murat Şeker ““Mikro Ölçekte Araştırma Yapmak: Mahallem İstanbul” başlıklı konuşması ile konuk olacaktır.

Seminer, 22 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 17:00'da  Edebiyat Fakültesi Kurul Odası'nda gerçekleştirilecektir.

Davetlisiniz…

Prof. Dr. Murat ŞEKER

Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde 2003 yılında tamamladı. Florida State University'de sürdürdüğü tez çalışmaları sonucunda, 2009 yılında Doktor unvanı aldı. Yurtdışında bulunduğu sürede bir araştırma kuruluşu olan Florida Tax Watch'de asistan olarak çalıştı. 2011 yılında “Happiness Economics” konulu TÜBİTAK projesi ile Florida State University'de, 2016 yılında ise Fulbright Senior Scholar olarak Georgia State University'de misafir öğretim üyesi olarak bulundu. UNDEF, IBP, AB-CFCU, TÜBİTAK ve Kalkınma Ajansları başta olmak üzere ulusal ve uluslararası projelerde yürütücü, danışman ve araştırmacı olarak görev aldı. Ekonomi, maliye ve çok disiplinli alanlarda ulusal, uluslararası düzeyde yayımlanmış makale, tebliğ ve kitapları bulunan Şeker, son yıllarda bölge, il ve ilçe düzeyinde yaşam kalitesi ve rekabet endeksleri üzerine projelerini ve araştırmalarını yoğunlaştırdı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nde görev yapmakta olan Şeker'in ilgi alanları; kamu ekonomisi, kamu bütçesi, yerel yönetimler, yaşam kalitesi araştırmaları ve mutluluk ekonomisidir.

Son yıllarda yayınladığı Mutluluk Ekonomisi kitabının dışında, İstanbul üzerinde yayınlarını yoğunlaştıran Şeker; İstanbul'da Yaşam Kalitesi Araştırması, İstanbul Rekabet Endeksi - 39 İlçe, İstanbul'da Sektörel Rekabet Endeksi, İstanbul'da Yatırım Ortamı, İnsani Gelişme Endeksi - İlçeler gibi yayınları ekip arkadaşlarıyla birlikte yayın hayatına geçirmiştir. Ayrıca Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Trabzon ve Kayseri'de benzer araştırmaları yürütmüş ve yayınlamıştır.

Post date: 2017-11-07 18:52:55
Post date GMT: 2017-11-07 15:52:55

Post modified date: 2017-11-07 18:57:38
Post modified date GMT: 2017-11-07 15:57:38