Konuşmalar XI: İstanbul Üniversitesi Öğrenci Profili Araştırması

KONUŞMALAR XI: Yrd. Doç. Murat Şentürk, Arş. Gör. Melike Akbıyık, Arş. Gör. Fatma Solmaz, Arş. Gör. Nuseybe Ağırman

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi’nin düzenlediği Konuşmalar’ın dizisinin 11.si 25 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 17:30’da Edebiyat Fakültesi Amfi 4’de (II. Kat A Blok 01) gerçekleştirilecektir.

Sosyoloji Araştırma Merkezi bünyesinde İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi desteğiyle gerçekleştirilen “İstanbul Üniversitesi Öğrenci Profili Araştırması” projesinin sonuçlarının sunulacağı etkinlikte proje yürütücüsü Yrd. Doç. Murat Şentürk ve araştırmacılar Melike Akbıyık, Fatma Solmaz ve Nuseybe Ağırman konuşmacı olarak yer alacaktır.

Davetlisiniz…

Konuşmacılar Hakkında

Yrd. Doç. Murat Şentürk, İÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi

Lisans eğitimini 2004’te İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde, yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde “Yoksulların Yaşam Stratejileri: Küçük Mustafa Paşa ve Balat Örnekleri” adlı çalışmasıyla 2008 yılında tamamladı. Yine aynı bölümde “Kentsel Müdahaleler Açısından İstanbul” başlıklı teziyle doktora çalışmasını 2011 yılında bitirdi. 2013 yılında City University of New York Center for Place Culture and Politics adlı merkezde misafir araştırmacı olarak bulundu.  Hâlen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışan Şentürk’ün ilgi alanları arasında kentsel müdahaleler, kent ve siyaset, mekânın sosyolojisi, yoksulluk, aile, medya, teknoloji bağımlılığı ve yaşlanmanın sosyolojisi yer almaktadır.

Arş. Gör. Melike Akbıyık,  İÜ Sosyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi

2007 yılında Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Lisans eğitimi esnasında araştırma asistanlığı yaptı. Yüksek lisans eğitimini Koç Üniversitesi Gelişim Psikolojisi Bölümü’nde, 0-6 Yaş Grubunda Çocuğu Olan Türk Annelerin Eğitimleri, Ebeveyn Davranışları ve Gelişimsel Beklentileri İlişkisi başlıklı tezi ile tamamladı. Yüksek lisans eğitimi sırasında güz 2008 döneminde Tilburg Üniversitesi (Hollanda)’nde proje asistanı olarak görev aldı. 2009-2011 yılları arasında özel okullarda çocuk ve aile danışmanı olarak çalıştı. 2011-2012 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Rehberlik Danışmanlık Biriminde üniversite öğrencilerine psikolojik danışmanlık yaptı. Hâlen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmakta ve Doktora eğitimine devam etmektedir. Sosyoloji Araştırma Merkezi bünyesinde yer alan araştırma projelerinde ve Sosyoloji Bölümü kalite geliştirme çalışmalarında görev almaktadır. İlgi alanları arasında kent, gündelik hayat, konut projesi reklamları, istihdam ve küçük gruplar yer almaktadır.

Arş. Gör. Fatma Solmaz, İÜ Sosyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi

Lisans eğitimini 2011 yılında Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini  aynı üniversitede Sosyoloji Anabilim Dalı’nda Ortadoğu Halkı Gözüyle “Arap Baharı” başlıklı teziyle 2013’te tamamladı. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Anabilim Dalı’nda doktora öğrencisi ve öğretim elemanı olan Solmaz; sosyal teori, araştırma yöntemleri, yeni sosyal hareketler, kent yaşamı ve politikaları, göç ve göçmen sosyolojisi gibi araştırma konularına ilgi duymaktadır.

Arş. Gör. Nuseybe Ağırman, İÜ Sosyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi

Lisans eğitimini 2010’da Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde, yüksek lisansını 2013’te Fatih Üniversitesi Biyoloji bölümünde tamamladı. 2015 yılında Türkiye Yazma Eserler Kurumunda bir süre yazma eser uzman yardımcısı olarak çalıştı. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde doktora eğitimine başladı. 2016 yılından beri İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmakta ve Sosyoloji Araştırma Merkezi bünyesinde yer alan araştırmalarda görev almaktadır.

22/10/2017

Ordu Cad. No: 6, 34459 Laleli / İstanbul