On Ideas: From Plato to Husserl – Über die Ideen: Von Platon bis Husserl

Üniversitemiz, 4-6 Ekim 2017 tarihlerinde Uluslarası Felsefe Konferansı’na (Humboldt-Kolleg İstanbul) ev sahipliği yapıyor. Konferans, Almanya Devleti’nin yurtdışı eğitim ve burslarını düzenleyen Alexander von Humboldt Vakfı’nın katkılarıyla ve  Bonn Üniversitesi Felsefe Enstitüsü ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nün işbirliği ile gerçekleşecek. Vakıf’ın her yıl az sayıda destek verdiği Humboldt-Kolleg’ler her yıl farklı ülkelerde yapılıyor. Alexander von Humboldt Profesörü ünvanını taşıyan Prof. Dr. Michael Forster ve Doç. Dr. Sanem Yazıcıoğlu tarafından organize edilen konferansın başlığı “On Ideas: from Plato to Husserl / Über die Iden: auf Platon bis Husserl“.  Rektörlük binası Doktora Salonu’nda gerçekleşecek konferans, Avrupa’dan ve ülkemizden pek çok üniversiteye evsahipliği yapacak.

Afiş

22/09/2017