Sosyoloji Günleri LIII: Bilimler, Bilim Pratikleri ve Eleştirel Teori

Sosyoloji Günleri LIII sosyoloji-gunleri-53-ahmet-cigdem Bilimler, Bilim Pratikleri ve Eleştirel Teori Prof. Dr. Ahmet ÇİĞDEM 23 Mart 2017, Perşembe / Saat: 14:00 / Edebiyat Fakültesi Amfi 10 İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Sosyoloji Günleri” toplantılarının elli üçüncüsü “Bilimler, Bilim Pratikleri ve Eleştirel Teori” başlığı ile Gazi Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çiğdem’in verdiği konferansla devam etti. Konferans 23 Mart 2017, Perşembe günü saat 14:00’da Amfi-10’da gerçekleştirildi.   Prof. Dr. Ahmet Çiğdem 1964’de Çankırı’da doğdu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde lisansını bitirdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. 1986–2014 yılları arasında emekli olana kadar akademik çalışmalarını Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde sürdürdü. Halen Yakın Doğu Üniversitesi’nde yarı zamanlı olarak çalışmaktadır. Çiğdem’in eleştirel teori, modernite, sosyal bilimler metodolojisi, çağdaş sosyal teori, eleştirel teori ve Türk modernleşmesi konularında bazı çalışmaları bulunmaktadır.   Eserlerinden bazıları:
  • Akıl ve Toplumun Özgürleşimi & Jürgen Habermas Üzerine Bir Çalışma, İletişim Yayınları, 2008
  • Bir İmkan Olarak Modernite & Weber ve Habermas, İletişim Yayınları, 2015
  • Geleceği Eskitmek: AKP ve Türkiye, İletişim Yayınları, 2014