“Akademik Yazım İhlalleri ve İntihal Kontrol Yazılımları; Ithenticate Uygulaması”

Akademik Gelişim Eğitimleri– 4

Afiş için tıklayınız…

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi (SAM) bünyesinde düzenlenecek olan Akademik Gelişim Eğitimlerinin dördüncüsüyledevam ediliyor.

Sosyoloji Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Metin TUNÇ tarafından verilecek olan oturumdaAkademikYazımİhlalleri hakkında bilgi verilecek olup, İntihal kontrol sistemlerinden Ithenticate Yazılımının uygulamalı eğitimi yapılacaktır.

Tarih: 14Ocak 2016

Yer: Edebiyat Fakültesi Kurul Odası

Saat: 17:00 (Program öncesinde saat 16:30’da çay ve kahve ikramı olacaktır)

Katılımcı kayıt formunu doldurmak için  lütfen tıklayınız.

Eğitim Seminer İçeriği:

• Akademik ihlal nedir?
  • Akademik İhlal Türleri
  • Aşırmacılık / İntihal (Plagiarism)
  • Başka Sözcüklerle Anlatma (Paraphrasing) ve Yama Yazım (Patchwriting)
  • Dilimleme (Slicing)
  • Dürüst Hata
  • Çift/Eşbasım (Dublikasyon)
  • Gereğinden Fazla Aynı Basım
  • Kendi Eserinden Aşırmak (Self-Plagiarism)
  • Sözde Yazarlık
  • Uydurma, Yalan ve Sahte Veri Üretmek (Fabrication) ile Tahrif (Falsification)
  • Ithenticate Yazılımı Nedir?
  • Ithenticate Yazılımı Uygulamalı Eğitimi

Yrd. Doç. Dr. Metin TUNÇ

Yrd. Doç. Dr. Metin TUNÇ, Bilgi Bilim sahasında Fırat Üniversitesi’nde ön lisans, Hacettepe Üniversitesi’nde lisans ve Marmara Üniversitesi’nde lisansüstü eğitimini tamamlamıştır. 2002-2014 yılları arasında bilgi hizmetleri sektöründe yönetici ve danışman olarak çeşitli görevlerde bulunmuştur. Bilimmetri ve Sosyometri sahalarında çeşitli yayın ve faaliyetler yapan Tunç, hâlihazırda İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

04/01/2016

Ordu Cad. No: 6, 34459 Laleli / İstanbul